Izmenjevalnica oblačil in knjig

Spoštovani starši,

V torek, 21. 5., bo na naši šoli potekala prireditev Vesela pomlad, v okviru katere bo tudi IZMENJEVALNICA OBLAČIL IN KNJIG.

Panoga tekstilne industrije povzroča kar 5 do 15% celotnega negativnega vpliva na okolje. Velik del onesnaževanja nastane pri gojenju sadik bombaža, katerim se za doseganje maksimalne rodnosti dodajo pesticidi in umetna gnojila.

Bodimo osveščeni potrošniki in naj pri odločanju o nakupune prevladuje zgolj ugodna cena. Pomislimo ali tekstilni izdelek res potrebujemo oziroma se k nakupu nagibamo predvsem zaradi skrbno načrtovanih marketinških akcij trgovcev, ki nam vzbudijo potrebo po izdelkih.

Problem s tekstilom pa nastane tudi, ko se oblačil naveličamo, jih obrabimo, ali jih zaradi drugih vzrokov želimo zavreči. 90% odpadnega tekstila je možno reciklirati, zato je pomembno, da se ga znebimo na okolju prijazen način.

Tokrat vas želimo spodbuditi, da pobrskate po omarah vaših otrok in poiščete kose oblačil, ki so jim že premajhni oziroma so se jih naveličali.

Zbiramo torej IZKLJUČNO otroška in najstniška oblačila, ki morajo biti v takem stanju, da bi jih oblekli tudi vaši otroci (oprana in cela). Ne nosite oblačil za odrasle, ker jih bomo zavrnili.

Poleg oblačil pa zbiramo tudi knjige, za katere ravno tako velja, da morajo biti primerne za nadaljnjo uporabo.

Na razredni stopnji bo stvari zbirala učiteljica Jožica Voršič Markun na predmetni pa učiteljica Barbara Krištofič Kobal.

V kolikor ne bomo izmenjali vseh prejetih oblačil, jih bomo predali Centru ponovne uporabe Ljubljana, ki deluje s sloganom ”Uporabljamo le tisto, kar že obstaja”. Knjige pa bomo razporedili v šolsko knjižnico in razrede.

Stvari zbiramo do ponedeljka, 20. 5. 2024.

Zaposleni OŠ Nove Jarše

UPORABNE POVEZAVE

Preberite še …

Razpored popravnih izpitov v jesenskem roku

Dragi učenci,

na pedagoški konferenci v sredo, 3.7.2024 smo sprejeli sklep o razporedu popravnih izpitov v jesenskem izpitnem roku. Popravne izpite bo mogoče opravljati od torka, 27. 8. 2024, do petka, 30. 8. 2024 po naslednjem razporedu..

Dostopnost