Na šoli bomo tudi letos obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je osredni dogodek Dneva slovenske hrane.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo potekal v petek, 17. novembra 2023, pod sloganom: »Kruh za zajtrk – super dan!«.
Tradicionalni slovenski zajtrk 2023 je, tako že vsa prejšnja leta, sestavljen iz kruha, masla medu, mleka in jabolka ali drugega svežega ali suhega sadja brez dodanega sladkorja. Vsa našteta živila morajo biti pridelana in predelana v Sloveniji.
V tem letu obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu, kruhu in izdelkom iz žit namenjena večja pozornost.
Otroke, mladino in širšo javnost želimo seznanjati o pomenu zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil (ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji). Želimo spomniti in spodbuditi k razmišljanju o tem, kaj jemo, o tem, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo. Ozaveščamo, zakaj izbirati lokalno pridelano hrano in poudarjajmo pomen kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane in vpliva na okolje.
Tim Zdrave šole